Dødsfald på cykel

Klik på aldersgrupperne, og se hvilke aldersgrupper der oftest er ofre for trafikulykker.

Har du den rette indstilling?

Mange ældre mennesker har svært ved at kontrollere balancen i en cykel, derfor er det yderst vigtigt at man har en cykel der passer til ens behov. I denne video illustrere vi udfordringerne ved at have en cykel med høj indstigning, og fremviser samtidig muligheden for at købe en unisexcykel som ældre herre.

goderaad
mand

Smertefuldt uheld

Det er ikke altid nemt at holde balancen på en gamle racercykel, og det fik John først at mærke, da han faldt på sin cykel.

En kombination af mangel på balance, kaotisk trafik, og dårlig orientering gjorde, at John faldt af sin cykel og brækkede venstre håndled. Det kunne han med stor sandsynlighed have undgået, hvis hans cykel var bygget anderledes.

Havde John cyklet på en cykel med lav indstigning, ville chancen for falde være langt mindre. Det viser nye tal fra Rådet for Sikker Trafik.

På vej til supermarkedet

Grethe Mogensen på 67år var heldig, at hun havde cykelhjelmen på, for hun blev nemlig påkørt af en anden cykel, da hun skulle over et lyskryds. Grethe som cykler tit, for at få mere motion i hverdagen og for at undgå at tænde bilen, for de små ture, var det noget af en oplevelse hun fik, da hun i sommers blev påkørt og slog hovedet ned i kantstenen på vej ned for at handle ind.

’’Lige pludselig går alt i sort, og jeg vågner ved lyden af ambulancen og at der er en masse mennesker der står rundt om mig’’.

En helt normal solskinsdag, skulle Grethe ned for at handle ind, i supermarkedet ca. 1 km fra hendes hjem. Denne rute havde Grethe cyklet mange gange. I et kryds stoppede Grethe for rødt, og ventede på grønt lys, da hun cykler over vejen, skal hun dreje til venstre og får ikke kigget sig ordentligt over skulderen,... da en anden cykellist med meget høj fart får ramt hende så hun falder af cyklen. Grethe falder ned og slår hovedet ned i kantstenen. Heldigvis har hun cykelhjelm på, hvilket gør, at hun slipper med en mild hjernerystelse og et par skrammer.

’’Jeg ved godt, at man ikke bare må dreje til venstre i krydset på den måde, men jeg kender jo det kryds og vejen. Jeg har cyklet der i flere år!’’

I dag er Grethe taknemmelig for, at hun havde cykelhjelm på, og kan kun anbefale alle andre det samme. Et uheld kan ske på bare et øjeblik og cykelhjelmen redede Grethes liv.

Læs mere
Dame

Vælg en cykel med den rette indstilling

Se hvilken cykel der passer bedst til dit behov

Indtast dit og køn herTest hvilken cykel der passer bedst til din alder

Sæt flueben ved din alder

Test hvilken cykel der passer bedst til din alder

Sæt flueben ved din alder